Presentation mig


Samtalsterapeut/ Ledare i grupper och workshops med Expressive arts

Jag jobbar som samtalsterapeut i mitt eget företag LindArt i Örebro utifrån metoden Expressive arts. Jag tar emot både enskilda, par och grupper för samtalsterapi och vägledande samtal.

År 2016 tog jag examen som Uttryckande konstterapeut med grundläggande kompetens i psykoterapi (steg 1) vid Expressive arts Stockholm AB. (www.expressivearts.se). Utbildningens innehåll motsvarar grundläggande kompetens i psykoterapi, steg1. Metoden använder konstnärliga och skapande uttryck på olika sätt som verktyg i den psykoterapeutiska processen. Grunden är psykodynamisk, existentiell och relationell med det fenomenologiska förhållningssättet som utgångspunkt.

Jag är ordförande i intresseföreningen SRUK – svenska riksförbundet för uttryckande konst, www.SRUK.se

Jag har 2017-2022 arbetat som samtalsterapeut hos Kristina Elgenstierna Gestaltstudion AB i Örebro där jag även en period var medledare i sorggrupper enligt den danska metoden ”Den nödvändiga smärtan” Kristina har haft sorggrupper på USÖs traumaenhet åren 1999-2017.

Instruktör Wäxa Medidance

Wäxa Medidance har jag dansat sedan år 2001 och år 2006 blev jag diplomerad dansinstruktör i Wäxa Medidance – Fri Meditativ dans. Jag håller kurser i egen regi och leder en dansgrupp på Medborgarskolan i Örebro sedan över 10 år..

Ledare för Dans och samtal

I ett samarbete med diakon LenaMaria Brunhoff och Svenska kyrkan i Örebro har vi utarbetat ett koncept med ”Dans och samtal”, där rörelse, bild och existensiella samtal förenas. Vi samtalar både med ord och med våra kroppar och rörelser. Vi börjar med musik, dikt och tystnad och reflekterar sedan för oss själva och med varandra vad som väcks i oss, just nu, just idag. Därefter blir det ett Wäxa-medidancepass. En stunds självreflektion med möjlighet till ett eget uttryck med kritor och papper som vi sedan delar med varandra blir den avslutande delen. Vi har regelbundet mellan 2018-2021 bjudit in till workshops både under terminerna under semestern i julimånad.

Ledare för Livsstegen

Innan jag flyttade tillbaka till min barndomsstad Örebro 2007 var jag en flitig besökare av Allhelgonamässan i Katarina församling, Stockholm. Den öppna andliga gemenskap utan prestige som fanns där tilltalade mig, så därför utbildade jag mig till ledare i Livsstegen som utarbetats av Olle Carlsson som var präst och andlig ledare under åren i Allhelgonakyrkan och sedermera kyrkoherde i Katarina församling. Numera driver han den ideella stiftelsen Contempel, som har sitt säte på Skeppsholmen i Stockholm, tillsammans med sin fru Fotini Carlsson. Våren 2022 genomfördes den första samtalsgruppen med Livsstegen i Örebro.

Grundutbildning

Jag jobbar även deltid utifrån min grundutbildning som civilingenjör Lantmäteri, KTH, främst med gränsfrågor, fastighets-utredningar och landsbygdsförrättningar. Det är viktigt att känna sina gränser för bra möten – både de yttre och de inre.

Mer om mig

Musik och rörelse är viktigt för mig och jag har dansat i hela mitt liv i olika former bl.a. jazzdans, folklig dans,  afrikansk dans och heliga danser. Jag praktiserar Qigong, yoga och meditation för att hålla mig i form och har studerat massage och Rosenmetoden på Axelsons gymnastiska institut.  

Min konstnärliga bakgrund är att jag målar tavlor utifrån metoden Vedic art. Jag har varit med på tre utställningar i Wadköping, Örebro. Dessutom syr jag och arbetar gärna med lera. Jag tycker om att dansa folklig dans, heliga danser och medeltida dans och har även hållit viskurser en period i mitt liv. Dessutom är jag en passionerad släktforskare!