Fri dans och samtal i Nikolai församling i Örebro 2019

Välkommen att delta i Fri dans och samtal, 5 lördagar 2019

 

Röster från deltagare

Härliga möten med andra och mig själv.”

Nya perspektiv och nya insikter – eller gamla sanningar som jag egentligen vet, men tappat bort i vardagen…”

”Tycker om blandningen av musik, dans och samtal. Att få landa i mig själv och samtidigt få möta andra – på ett lite ovanligt vis”

Hur det går till

Vi bjuder in dig till ett möte med dig själv, i nuet, med andra med dansen, musiken och dikten som verktyg för att nå lugn och få ny energi.
Vi börjar med att möta oss själva och varandra i nuet med hjälp av ett stycke musik, en dikt och en stunds tystnad. Vi reflekterar och delar med oss till varandra.
I den fria dansen och rörelsen möter du dig själv. Utan prestation mjukar du upp både kropp och själ. Fokus på andningen skapar medveten närvaro. Genom inspirerande musik från olika kulturer och med instruktören som trygg guide, hittar du dina egna rörelser och uttryck.
Till vår hjälp på upptäcktsresan tar vi de fem elementen: jord, vatten, eld, luft och rymd.
Efter dansen får du en egen reflektionsstund innan vi samlas i en cirkel för att samtala och dela våra upplevelser.
Vi använder Expressive arts-metodik, dvs vi möter rörelsen, upplevelsen och varandra utifrån oss själva där vi är just nu. Det finns inget rätt eller fel, bara ditt eget unika uttryck. Vi lyssnar på varandra, men vi avbryter inte varandra, vi diskuterar inte och ger inte varandra råd.

 Bra att veta

Tid  Lördagar kl 10-13, Fem gånger under våren 2019, ojämna veckor med start vecka 3: 19 januari,  2 februari, 16 februari, 2 mars och 16 mars . Kom gärna alla gånger, eller kom de gånger du kan.

Plats Nikolai församlingshem, Vasagatan, Örebro. Ingång över spången från kyrksidan.

Kostnad 150 kr/gång, Betalas på plats till LindArt med betalkort, swish eller kontant. (Kostnaden sponsras av Nikolai församling som står för lokalen).
Anmälan och frågor till ledaren Linda Jonsson, LindArt, 070-647 40 41
lindart.skapa@gmail.com

Fler röster från deltagare


”Härlig start på helgen. Kände mig glad och stärkt efteråt. Behaglig  och öppen stämning i gruppen.”
”Kombinationen dans och meditation med samtal och måleri var spännande. En härligt öppnande upplevelse. Rekommenderas verkligen.”
”God Energi att ta med sig ut i världen.”

”Härligt! Går härifrån med en känsla av lugn och ro i kropp och tanke.”