Dans och samtal i Nikolai församling, Örebro

Välkommen att delta i Dans och samtal sommaren 2021

I samarbete med Nikolai församling, Svenska kyrkan i Örebro träffas vi igen 2021 4 måndagar i juli för hemester med Dans och samtal.

Måndagarna i juli är den : 5:e, 12:e, 19:e och 26:e. Tid kl 10-13. 
Du kan anmäla dig till en, flera eller alla. 

Vi ses högst upp i Nikolai församlingshem, i hörnet Kyrkogatan – Ågatan i Örebro, mitt emot Lill-Annas café, men ingång från kyrksidan över ”spången”.

Pris: gratis

Eftersom platserna är begränsade vill har vi obligatorisk föranmälan till
diakon/socionom LenaMaria Brunhoff, Lenamaria.brunhoff@svenskakyrkan.se, tel: 019-15 46 08, Sms 076-772 02 70. (Var snäll och avanmäl din plats om du skulle få förhinder så kan vi erbjuda den till någon annan på väntelistan.)

Naturligtvis Corona-anpassar vi verksamheten: Vi begränsar antalet deltagare till 6 personer/tillfälle och var och en får sitt eget dansutrymme. Vi håller avstånd när vi samtalar och det finns handsprit tillgängligt. Dessutom är lokalen stor och rymlig och vädras före och under passet. Vi gjorde så förra året och det fungerade och blev en upplevelse av att dansa tillsammans, även om det inte är på samma sätt som att dansa fritt.

Röster från deltagare

Härliga möten med andra och mig själv.”

Nya perspektiv och nya insikter – eller gamla sanningar som jag egentligen vet, men tappat bort i vardagen…”

”Tycker om blandningen av musik, dans och samtal. Att få landa i mig själv och samtidigt få möta andra – på ett lite ovanligt vis”

”Härlig start på helgen. Kände mig glad och stärkt efteråt. Behaglig  och öppen stämning i gruppen.”
 
 
”Kombinationen dans och meditation med samtal och måleri var spännande. En härligt öppnande upplevelse. Rekommenderas verkligen.”
 
 
”God Energi att ta med sig ut i världen.”
 
 

”Härligt! Går härifrån med en känsla av lugn och ro i kropp och tanke.”

Hur det går till

Vi bjuder in dig till ett möte med dig själv, i nuet, med andra med dansen, musiken och dikten som verktyg för att nå lugn och få ny energi.
 
Vi börjar med att möta oss själva och varandra i nuet med hjälp av ett stycke musik, en dikt och en stunds tystnad. Vi reflekterar och delar med varandra.
 
I den fria dansen och rörelsen möter du dig själv. Utan prestation mjukar du upp både kropp och själ. Fokus på andningen skapar medveten närvaro. Genom inspirerande musik från olika kulturer och med instruktören som trygg guide, hittar du dina egna rörelser och uttryck.
 
Till vår hjälp på upptäcktsresan tar vi de fem elementen: jord, vatten, eld, luft och rymd.
 
Efter dansen får du en egen reflektionsstund innan vi samlas i en cirkel för att samtala och dela våra upplevelser.
 
Vi använder Uttryckande konst-metodik, dvs vi möter dansen, skapandet, upplevelsen och varandra utifrån oss själva där vi är just nu. Det finns inget rätt eller fel, bara ditt eget unika uttryck. Vi lyssnar på varandra, vi avbryter inte varandra, vi diskuterar inte och ger inte varandra råd.
 
 
 
 

Bra att veta
Tid Vanligtvis lördagar kl 10-13, på sommaren kan andra veckodagar förekomma. Föranmälan Kom gärna alla gånger, eller kom de gånger du kan.
 

Plats Nikolai församlingshem, Vasagatan, Örebro, mitt emot Lill-annas kafé. Ingång över spången från kyrksidan.

Kostnad Gratis! Ett samarbetsprojekt mellan Lindart, Nikolai församling och Sensus. 
 
Anmälan och frågor: Obligatorisk föranmälan till diakon/socionom LenaMaria Brunhoff, Lenamaria.brunhoff@svenskakyrkan.se,
tel: 019-15 46 08, Sms 076-772 02 70.

 

Frågor om workshopen till ledaren Linda Jonsson, 070-647 40 41
lindart.skapa@gmail.com

 
 
Målningen och teckningarna är gjorda av Helena Grundelius